Aika: Tiistai 27.11.2018 klo 18.00
Paikka: Upseerikerho, Upseerikerhonkatu 3, Lahti

Kyberturvallisuuden asiantuntija, eversti evp ja JYU professori Martti Lehto

Martti Lehto toimittuaan 30 vuotta ilmavoimissa keskeisissä tiedustelun, valvonnan ja johtamisen suunnittelu- ja kehittämistehtävissä on nyt viimeisten 10 vuoden aikana fokusoitunut Jyväskylän yliopistossa kyberturvallisuuden tutkimukseen ja opetukseen. Kyberturvallisuuden professorina hän tutkii ja opettaa

kyberturvallisuutta laaja-alaisena ilmiönä yhteiskunnassa kansalaisten, elinkeinoelämän ja julkisen sektorin näkökulmasta. Hän tarkastelee kyberturvallisuutta mm. erilaisissa organisaatioissa, ilmailussa, sosiaali- ja terveydenhuollossa, digitalisaatiossa (mm. tekoäly-ympäristössä) sekä sotilaallisessa toimintaympäristössä.

Hän korostaa, että kyberturvallisuus on kaikkialla. Niin kansalaisten arki kuin yhteiskunnan elintärkeät toiminnat ovat riippuvaisia tietoverkoista, tietojärjestelmistä ja digitaalista palveluista. Niitä tulee kehittää Security-by- Design -periaatteella. Hänen mukaansa kyberturvallisuus on jokaisen vastuulla ei vain alan ammattilaisten työtä.

Martti Lehdon luentoaiheita ovat: Kyberturvallisuus digitaalisessa maailmassa, kyberturvallisuusuhat ja -riskit, kyberturvallisuuden tuottaminen ja rakentaminen, kansalaisen kyberturvallisuus, kyberturvallisuus sosiaali- ja terveydenhuollossa, kyberturvallisuus ilmailussa, tekoäly ja kyberturvallisuus, kyberturvallisuusstrategiat ja strategiset ratkaisut, kybersodankäynti, kybertiedustelu, hybridisodankäynti.

Tilaisuudessa on tarjolla perinteiden mukaisesti hernekeittoa ja punssia.

Ilmoittaudu hyväksymällä Agendiumin kalenterikutsu tai 20.11. mennessä
valtteri.simola@185.179.116.153 tai 050 5556 827