Aika: Keskiviikko 12.2.2020 klo 17.30-21.00

Paikka: Lahden Seurahuone, Aleksanterinkatu 14, Lahti

Vuoden ensimmäiseen kerhoiltaan saamme vieraaksi Keskon pääjohtaja, vuorineuvos Mikko Helanderin, aiheenaan Uudistuva K - K-kauppiasyrittäjyys kilpailuetuna.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti (pro forma) oli noin 13 mrd. euroa vuonna 2018. K-ryhmä on Suomen suurin ja Pohjois-Euroopan suurimpia kaupan alan toimijoita. Työllistämme noin 43 000 henkeä.

Keskon strategiset liiketoiminta-alueet ovat päivittäistavarakauppa, rakentamisen ja talotekniikan kauppa sekä autokauppa. Näissä liiketoiminnoissa Keskolla on vahva osaaminen ja markkina-asema, ja nämä liiketoiminnat tarjoavat hyvän ja kannattavan pitkän aikavälin kasvupotentiaalin.

Vastuullisuus on K-ryhmälle strateginen valinta ja jokapäiväistä työtä. Vastuullisuustyön painopisteitä ovat vastuullinen hankinta, tuoteturvallisuus, ympäristö ja hyvä hallinto.

Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä.

Helander on toiminut Keskon pääjohtajana vuodesta 2015 alkaen. Hän toimii myös mm. Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallituksen puheenjohtajana, Kaupan liiton puheenjohtajana sekä Stora Enso Oyj:n hallituksen jäsenenä. Ennen siirtymistään Keskon pääjohtajaksi hän toimi Metsä Board Oyj:n toimitusjohtajana.

Kerhoilta alkaa klo 17.30 get together tilaisuudella, jossa viinitarjoilu. Varsinanen ohjelma alkaa klo 18.00, jossa kymmenen minuutin katsaus Teollisuusseuran jäsenistä koostuneen Globaalin toimintampäristön keskusteluryhmän kolme tapaamista sisältäneeseen vuoden 2019 toimintaan. Tilaisuuden päätteeksi tarjolla iltapala.

Ilmoittaudu 5.2. mennessä hyväksymällä sähköinen kalenterikutsu tai valtteri.simola@lahdenteollisuusseura.fi tai 050 555 6827