Aika: Keskiviikko 10.3.2021 klo 17.00-18.30

Vieraina yliasiamies Jyrki Katainen ja suurlähettiläs Jari Gustafsson. Moderaattorina kaupunkineuvos Jyrki Myllyvirta.

Keräämme etukäteen tilaisuudessa esitettäviä kysymyksiä sähköpostitse. Tilaisuuden aikana voi esittää kysymyksiä chatin kautta (Youtuben chatin käyttö vaatii sisäänkirjautumisen Gmail-tilin kautta).

Yliasiamies Jyrki Katainen, Sitra

Katainen on koko työuransa ajan keskittynyt yhteiskunnallisten muutosten analysoimiseen, ratkaisujen etsimiseen ja päätösten tekemiseen. Ennen yliasiamiehen tehtäviä hän työsken- teli Euroopan komission varapuheenjohtajana vastuualueenaan työllisyys, kasvu, investoin- nit ja kilpailukyky. Sitä ennen hän toimi Suomen pääministerinä ja valtiovarainministerinä. Eduskunnassa, 15-vuotisen kansanedustajauransa aikana, hän toimi mm. tulevaisuusvalio- kunnan puheenjohtajana. Kataisen tämän hetkisenä tehtävänä on Sitran tulevaisuustyön johtaminen siten, että Sitra pystyy tuottamaan uusia ajatuksia yhteiskunnallisille ja yritysten päätöksentekijöille sekä kokeilemaan ja testaamaan uusia toimintamalleja.

Suurlähettiläs Jari Gustafsson

Gustafsson toimii Suomen Kreikan ja Albanian suurlähettiläänä. Ateenaan hän siirtyi työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön tehtävästä vuonna 2020. Tätä ennen hän oli suurlähet- tiläänä Pekingissä vuosina 2013–2015 ja Tokiossa vuosina 2009–2013. Ennen näitä edustuston päällikön tehtäviä hän työskenteli Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin EBRD:n johto- kunnassa Lontoossa. Muuta edustustokokemusta hänellä on Pariisista Suomen OECD- edustustosta. Koulutukseltaan Gustafsson on valtiotieteen maisteri.

Kaupunkineuvos Jyrki Myllyvirta

Tilaisuuden moderaattorina toimii kaupunkineuvos Jyrki Myllyvirta. Myllyvirta toimi kaupunginjohtaja Mikkelissä ja Lahdessa yhteensä 27:n vuoden ajan. Hän on toiminut myös mm. teollisuuspoliittisena neuvonantajana Elinkeinoelämän keskusliitossa. Myllyvirta on Lahden Teollisuusseuran henkilöjäsen ja osallistunut aktiivisesti seuran globaalin toimintaympäristön keskusteluryhmän työskentelyyn.